Risotto med ricotta, ärtor och mynta

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Risotto med ricotta, ärtor och mynta

Risotto med ricotta, ärtor och mynta är en mjuk, krämig risotto som smakar gott och fräscht. Ricotta är en italiensk mejeriprodukt som ofta jämförs med färskost. Får du inte tag på ricotta kan du byta ut den mot mascarpone.

Risotto med ricotta, ärtor och mynta
Risotto med ricotta, ärtor och mynta

Ingredienser

  • 2 dlrisottoris, t ex carnaroli
  • Schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 mskOlivolja
  • 1 dlVitt vin, torrt
  • 8 dlKycklingfond
  • parmesan, riven
  • 2 msksmör
  • 2 mskRicotta
  • 2 dlÄrter, gröna
  • 2 mskgräslök, eller bladpersilja
  • 2 mskMynta
  • citronsaft

Dekoration

  • 2 sparris, skurna i tunna band
  • krasse
  • groddar
  • mynta, små blad
  • Olivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Risotto med ricotta, ärtor och mynta