Grön currygryta med kikärtor, broccoli och vitkål

Av Anna Wendt

(4)

Vad tycker du?

Grön currygryta med kikärtor, broccoli och vitkål

I den här läckra vegetariska grytan får du smaker som tar dig långt från vardagen. En matig curry med mycket grönsaker som gör sig utmärkt i matlådan. Perfekt att ha på lager i frysen eller kylen och ta fram när det behövs.

Grön currygryta med kikärtor, broccoli och vitkål
Grön currygryta med kikärtor, broccoli och vitkål

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 mskingefära, färsk
  • Rapsolja, till stekning
  • 1 mskCurrypasta, grön
  • 1 rödlök
  • 5 dlKokosmjölk
  • 2 dlVatten
  • 2 mskgrönsaksfond, eller kycklingfond, koncentrerad
  • 1 bukettbroccoli, skuren i småbitar
  • 200 gstrimlad vitkål
  • 1 mskKoriander, fryst
  • 0,5 Lime, rivet skal och saft
  • 1,5 mskJapansk soja
  • 1 mskflytande honung
  • 1 pktkokta kikärter
  • Salt
  • 1 nypachiliflakes, kan uteslutas

Grynpilaff

  • 4 portionergryn, t ex matvete eller bulgur
  • 0,5 dlkokosflakes, eller mer
  • 10 aprikoser, torkade, klippta i mindre bitar
  • 0,5 dlPumpafrön
  • 0,5 dlrussin

Till servering

  • Lime
  • 1 knippekoriander

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grön currygryta med kikärtor, broccoli och vitkål

Anna Wendt

Anna Wendt jobbar frilans som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.

Ämnen