Grön currygryta med kikärtor, broccoli och vitkål
I den här läckra vegetariska grytan får du smaker som tar dig långt från vardagen. En matig curry med mycket grönsaker som gör sig utmärkt i matlådan. Perfekt att ha på lager i frysen eller kylen och ta fram när det behövs.
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 1 mskingefära, färsk
- Rapsolja, till stekning
- 1 mskCurrypasta, grön
- 1 rödlök
- 5 dlKokosmjölk
- 2 dlVatten
- 2 mskgrönsaksfond, eller kycklingfond, koncentrerad
- 1 bukettbroccoli, skuren i småbitar
- 200 gstrimlad vitkål
- 1 mskKoriander, fryst
- 0,5 Lime, rivet skal och saft
- 1,5 mskJapansk soja
- 1 mskflytande honung
- 1 pktkokta kikärter
- Salt
- 1 nypachiliflakes, kan uteslutas
Grynpilaff
- 4 portionergryn, t ex matvete eller bulgur
- 0,5 dlkokosflakes, eller mer
- 10 aprikoser, torkade, klippta i mindre bitar
- 0,5 dlPumpafrön
- 0,5 dlrussin
Till servering
- Lime
- 1 knippekoriander
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Anna Wendt jobbar frilans som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.