Sablé med vaniljkräm och hallon

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Sablé med vaniljkräm och hallon

Sablé är en sorts kex som kommer från Normandie i Frankrike – de är spröda och delikata och perfekta som tårtbotten till en härlig hallontårta med hemlagad vaniljkräm och färska hallon.

Sablé med vaniljkräm och hallon
Sablé med vaniljkräm och hallon

Ingredienser

  • 80 gÄggula, de väger ca 20 g styck
  • 160 gSocker
  • 160 gsmör, rumstempererat
  • 220 gVetemjöl
  • 15 gBakpulver
  • 1 vaniljstång, fröna
  • 500 gHallon

Vaniljkräm

  • 0,5 lmjölk
  • 100 gSocker
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 30 gmaizena
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 Gelatinblad
  • 30 gsmör

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sablé med vaniljkräm och hallon