Grovt vardagsbröd

Av Lise Finckenhagen

(13)

Vad tycker du?

Grovt vardagsbröd

Som namnet antyder är detta ett suveränt bröd att ha till vardags. Lätt att göra och fint att frysa in. Skummad filmjölk ger både saftighet och en frisk smak. Receptet ger två stora bröd.

Grovt vardagsbröd
Grovt vardagsbröd

Ingredienser

Grunddeg

  • 1 lfilmjölk
  • 500 gfullkornsdinkelmjöl, grovt
  • 300 gfullkornsdinkelmjöl, fint
  • 300 gfullkornsrågmjöl, grovt
  • 150 gfullkornsrågmjöl, fint
  • 1 dlhavregryn
  • 1 dlsolrosfrön, pumpakärnor och/eller linfrön

Huvuddeg

  • 50 gjäst
  • 3 dlvatten
  • 350 gvetemjöl
  • 2,5 tskSalt

Topping

  • 1 ägg, uppvispat, till pensling
  • frön, eller havregryn

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grovt vardagsbröd

Ämnen