Skaldjursrisotto med musslor
En krämig skaldjursrisotto med musslor, vitt vin och färska örter. Tillsätt gärna en nypa saffran för extra färg. Det är egentligen lite "förbjudet" att blanda parmesan med skaldjur, men ibland får man bryta mot den regeln, tycker kocken Lise Finckenhagen. I den här rätten passar det nämligen jättebra!
Ingredienser
Musslor
- 2 kgMusslor
- 2 vitlöksklyftor
- 2 Schalottenlökar, stora
- 4 mskolivolja
- 2 dlVitt vin
Risotto
- 1 dlVitt vin, torrt
- 2 Schalottenlökar, finhackade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 8 dlmusselfond, eller skaldjursfond
- 0,5 dlolivolja
- 1 nypasaffran, kan uteslutas
- 100 gosaltat smör
- 2 nävarparmesan
- Salt och peppar
- 0,5 citron, pressade saften
- 4 mskfärska örter, hackade