Skaldjursrisotto med musslor

Av Lise Finckenhagen

(8)

Vad tycker du?

Skaldjursrisotto med musslor

En krämig skaldjursrisotto med musslor, vitt vin och färska örter. Tillsätt gärna en nypa saffran för extra färg. Det är egentligen lite "förbjudet" att blanda parmesan med skaldjur, men ibland får man bryta mot den regeln, tycker kocken Lise Finckenhagen. I den här rätten passar det nämligen jättebra!

Skaldjursrisotto med musslor
Skaldjursrisotto med musslor

Ingredienser

Musslor

  • 2 kgMusslor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 Schalottenlökar, stora
  • 4 mskolivolja
  • 2 dlVitt vin

Risotto

  • 1 dlVitt vin, torrt
  • 2 Schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 8 dlmusselfond, eller skaldjursfond
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 nypasaffran, kan uteslutas
  • 100 gosaltat smör
  • 2 nävarparmesan
  • Salt och peppar
  • 0,5 citron, pressade saften
  • 4 mskfärska örter, hackade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Skaldjursrisotto med musslor