Lammfrikassé

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Lammfrikassé

Lammfrikassé är hemtrevlig husmanskost med mycket smak och kött som tillagas lugnt och fint tills det blir riktigt mört. Samtidigt som köttet kokas får du en otroligt smakrik lammfond.

Lammfrikassé
Lammfrikassé

Ingredienser

Lammfrikassé

1,5 kgLammbog, i skivor
1 tskSalt
1 Gul lök, stor och delad i två
1 lagerblad
timjankvistar, eller en nypa torkad timjan
800 ggrönsaker, som morötter, palsternackor eller gröna ärter
0,5 dlpersilja, hackad

Sås

3 msksmör
3 mskmjöl
7 dllammfond, från lammfrikassén
salt och malen peppar
citronjuice

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Lammfrikassé