Strösselkaka i långpanna

Av Lise Finckenhagen

Strösselkaka med glasyr i långpanna är superenkelt att göra och blir garanterat en hit bland de yngsta. Fägglatt, saftigt och festligt – låt kalaset börja!

Strösselkaka i långpanna

Ingredienser

Ingredienser

250 g
smör, rumstempererat
300 g
Socker
1
vaniljstång, fröna, eller vaniljsocker (2 tsk per vaniljstång)
3
ägg, stora
350 g
Vetemjöl
1.5 tsk
Bakpulver
3.5 dl
Kefir, naturell yoghurt, mjölk eller en blandning
1 dl
kakströssel, färgglatt

Glasyr

200 g
Florsocker
vatten
kakströssel, färgglatt

Gör så här

1
Värm ugnen till 170 grader. Täck formen med bakplåtspapper.
2
Vispa smör och socker ljust och luftigt. Vispa i vanilj och ägg. Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl mellan varje ägg.
3
Stoppa elvispen och skrapa ner längs sidorna om det behövs. Rör ner siktat mjöl och bakpulver växelvis med kefirmjölken. Vänd snabbt ner kakströsslet i smeten och häll smeten i formen.
4
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 35 minuter, kolla med en kakpinne. Kyl kakan i formen.
5
Häll florsocker i en skål. Vispa i ett par matskedar vatten åt gången tills du har en trögflytande glasyr. Bred glasyren över kakan och strö över lite extra strössel.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Glassrulltårta med choklad och mandel

  2. Rulltårta med jordgubbar och grädde

  3. Mandelkaka med hallon

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!