Strösselkaka i långpanna
Strösselkaka med glasyr i långpanna är superenkelt att göra och blir garanterat en hit bland de yngsta. Fägglatt, saftigt och festligt – låt kalaset börja!
Ingredienser
Ingredienser
250 g
smör, rumstempererat
300 g
Socker
1
vaniljstång, fröna, eller vaniljsocker (2 tsk per vaniljstång)
3
ägg, stora
350 g
Vetemjöl
1.5 tsk
Bakpulver
3.5 dl
Kefir, naturell yoghurt, mjölk eller en blandning
1 dl
kakströssel, färgglatt
Glasyr
200 g
Florsocker
vatten
kakströssel, färgglatt
Gör så här
1
Värm ugnen till 170 grader. Täck formen med bakplåtspapper.
2
Vispa smör och socker ljust och luftigt. Vispa i vanilj och ägg. Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl mellan varje ägg.
3
Stoppa elvispen och skrapa ner längs sidorna om det behövs. Rör ner siktat mjöl och bakpulver växelvis med kefirmjölken. Vänd snabbt ner kakströsslet i smeten och häll smeten i formen.
4
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 35 minuter, kolla med en kakpinne. Kyl kakan i formen.
5
Häll florsocker i en skål. Vispa i ett par matskedar vatten åt gången tills du har en trögflytande glasyr. Bred glasyren över kakan och strö över lite extra strössel.