Strösselkaka i långpanna

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Strösselkaka i långpanna

Strösselkaka med glasyr i långpanna är superenkelt att göra och blir garanterat en hit bland de yngsta. Fägglatt, saftigt och festligt – låt kalaset börja!

Strösselkaka i långpanna
Strösselkaka i långpanna

Ingredienser

250 gsmör, rumstempererat
300 gSocker
1 vaniljstång, fröna, eller vaniljsocker (2 tsk per vaniljstång)
3 ägg, stora
350 gVetemjöl
1,5 tskBakpulver
3,5 dlKefir, naturell yoghurt, mjölk eller en blandning
1 dlkakströssel, färgglatt

Glasyr

200 gFlorsocker
vatten
kakströssel, färgglatt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 170 grader. Täck formen med bakplåtspapper.

  2. Vispa smör och socker ljust och luftigt. Vispa i vanilj och ägg. Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl mellan varje ägg.

  3. Stoppa elvispen och skrapa ner längs sidorna om det behövs. Rör ner siktat mjöl och bakpulver växelvis med kefirmjölken. Vänd snabbt ner kakströsslet i smeten och häll smeten i formen.

  4. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 35 minuter, kolla med en kakpinne. Kyl kakan i formen.

  5. Häll florsocker i en skål. Vispa i ett par matskedar vatten åt gången tills du har en trögflytande glasyr. Bred glasyren över kakan och strö över lite extra strössel.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Strösselkaka i långpanna

Ämnen