Av Markiz Tainton

Så gör du en smakrik skaldjursolja

Av Markiz Tainton

(7)

Vad tycker du?

Så gör du en smakrik skaldjursolja

Ta tillvara på skaldjursresterna och gör en otrolig skaldjursolja. En perfekt smakhöjare till fisk, sås eller räksallad.

– Det finns så mycket smak i skalen som vi måste ta tillvara på, säger Markiz Tainton i klippet.

Ingredienser

Rapsolja
Skaldjursrester
Skaldjursolja av skaldjursrester.

Gör så här

1
Ha i dina skaldjur i en varm stekpanna.
2
Häll över rapsolja och låt det puttra i cirka 30 minuter. Det är viktigt att ha låg värme så att oljan inte bränns och tappar smak.
3
Sila bort skaldjuren och tappa upp oljan i en flaska. Klart!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Bästa knepen för att lyckas med räkor

  2. Filip Poons hemlighet till godaste räkmackan

  3. (1)

    Het glasnudelsallad med räkor

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör

Tillbehör

Visa alla
(0)

Apelsinsallad

(1)

Honungsrostade nötter

(0)

Hjärtsallad med ceasardressing och bacon

(1)

Grillad ananas