Lyxig hummerpasta
Att servera en lyxig pasta är både avslappnat och superfestligt. Allra godast blir det om du gör rätten på egen pasta men torkad köpt av bra kvalitet funkar också. Bekväm lyx i sin bästa form, lova att prova!
Recept ur boken ”Vinter hos Wood” av Sofia Wood.
Ingredienser
- 2 kokt hummer
- 3 Schalottenlökar, finhackade
- 3 blekselleristjälkar, finhackade
- 1 stFänkål, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd chili, tunt skivad
- 1 krmchiliflakes
- 2 mskTomatpuré
- 3 dltorrt vitt vin
- 400 gkonserverade hela tomater
- 1 dlVatten
- 2 mskSmör, kylskåpskallt
- 400 gspaghetti, eller egengjord pasta
- 2 dlkörsbärstomater, finhackade
- 1 stCitron, zesten
- 1 krukapersilja, finhackad
- Salt och peppar
- Olivolja, att steka i