Pappas kantarellomelett

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Pappas kantarellomelett

Den som plockar kantareller har ofta burkar med torkade eller frysta hemma. De passar perfekt till en lättlagad, men lyxig omelett.

Recept från boken ”Min farmor var vegan” av Anna H Lundahl som kommer från en släkt där man varit vegan och vegetarian i generationer.

Omelett med torkade eller frysta kantareller.

Ingredienser

3 ägg
3 mskvispgrädde
Salt och peppar

Fyllning

1 dlKantareller
1 Schalottenlökar
1,5 dlvästerbottensost
Persilja

Gör så här

1
Hacka kantareller och schalottenlök. Stek med smör, salt och peppar på svag värme. Rör med en gaffel om du använder en gjutjärnspanna.
2
Under tiden blandar du ägg och vispgrädde med salt och peppar. Häll i omelettsmeten i en lågtempererad separat stekpanna. Lägg på ett lock.
3
När omeletten stelnat häller du över kantarellröran. Strö över den rivna osten. Vik ihop omeletten och dekorera med klippt persilja.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Så länge har vi ätit vegetarisk mat

  2. (1)

    Farmors rustika rödbetsbiffar

  3. (2)

    Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt

Vegetariskt

Visa alla
(1)

Grillad ananas

(1)

Auberginerullar med keso

(1)

Tacosallad med pasta

(1)

Rödbetspasta