Fattigmacka med potatis och purjo
Vad kan man göra med kokta potatisar som blivit över från middagen? Jo, goda matiga fattigmackor. Perfekt för matlådan.
Ingredienser
Ingredienser
2
Knäckebröd, rejäla flak
4
kokta potatisar
5 cm
purjolök, eller en liten lök
1 skiva
Skinka, eller kassler
Smör
Gör så här
1
Bygg inte ihop mackorna förrän du är på jobbet annars blir de mjuka och trista.
2
Men skiva potatisen och strimla purjon/löken samt köttet i hemmets lugna vrå.
3
På jobbet: Smöra brödet, på med potatisen och strö över purjo och skinka.
4
Varianter:
Byt smöret mot keso eller smaksatt färskost.
Byt skinkan mot kaviar, ansjovis eller inlagd sill.
5
Tips: Det går såklart bra att byta ut den kokta potatisen mot överblivet mos. Då kan du också hoppa över smöret.