Filodegsrullar med feta

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Filodegsrullar med feta

Bjud på krispigt frasiga och oemotståndligt goda filodegsrullar med fetaost och spenat. Detta recept ger 12 små rullar. Perfekta att bjuda på till buffén, som mellanrätt eller att njuta av som snacks.

Filodegsrullar med feta
Filodegsrullar med feta

Ingredienser

4 plattorfilodeg, 45 x 45 cm
50 gsmör
1 mskHonung, flytande
250 gspenat, färsk
1 vitlöksklyfta
200 gfetaost
sesamfrön, alternativt nigellafrön
Olivolja

Gör så här

1
Rensa spenaten. Skala vitlöksklyftan och fäst den på en gaffel. Hetta upp en stor panna med en liten skvätt olivolja. Tillsätt spenaten och stek den på hög värme tills spenaten fallit ihop. Krydda lätt med salt och peppar och rör hela tiden med vitlöksgaffeln.
2
Häll upp all spenat på en tallrik och bred ut den så att spenaten svalnar snabbt. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur den kylda spenaten.
3
Lägg ett ark filodeg på bänken, pensla arket med smörblandningen och lägg ett nytt ark  ovanpå. Skär filodegen så att du får 6 rutor på ca. 15x15 cm.
4
Fördela hälften av spenaten på den nedre halvan av rutorna. Fördela hälften av fetaosten ovanpå spenaten. Pensla motsatt kant med lite smör, rulla filodegen hårt över fyllningen, vik in kanterna och rulla ihop till en cylinder.
5
Lägg över de färdiga rullarna på en bakplåt med bakplåtspapper. Upprepa processen med de två andra filoarken, resten av spenaten och fetaosten.
6
Pensla rullarna med resten av smörblandningen och strö över frön. Grädda rullarna i mitten av ugnen i 220 grader i ca. 15 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Filodegsrullar med feta