Glutenfria saffransbakelser

Av Godare

Vad tycker du?

Glutenfria saffransbakelser

(2)

Bjud gästerna på dessa glutenfria saffransbakelser till fikat.
Att grönmögelost och pepparkakor firar stora triumfer är känt för de flesta, men osten passar också perfekt med saffransbullar. Testa så får du se!

Glutenfria lussebullar blir saffransbakelser när de toppas med grönmögelost.

Ingredienser

Ingredienser

75 g
Smör
2 dl
mjölk
50 g
Jäst, för söta degar
3 tsk
Fiberhusk
1 dl
Kesella Vanilj
2 dl
Socker
1
ägg

Mjölblandning

2 dl
Mandelmjöl
2.5 dl
Potatismjöl
3 dl
havremjöl
3 dl
Bovetemjöl

Till pensling

1
ägg

Topping

1 paket
grönmögelost
1 dl
grädde
Fikonmarmelad

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm eller kyl blandningen tills den är ljummen, inte mer än 37 grader varm. Smula sönder jästen och lös upp den i mjölkblandningen. Tillsätt fiberhusk och låt stå och svälla 10–15 minuter.
2
Tillsätt vaniljkesella, socker, ägg, saffran och salt och rör om ordentligt.
3
Mät upp och blanda mjölsorterna i en bunke.
4
Arbeta ihop mjölblandningen med mjölkblandningen till en jämn och fin deg. Täck med ren handduk och låt jäsa i cirka en timme.
5
Ta upp degen och dela den i små bitar. Rulla varje bit till en avlång, cigarettformad degbit. Rulla ihop vardera bit till en spiral. Lägg över på plåt med bakplåtspapper, täck med handduk och låt jäsa cirka 45–60 minuter.
6
Pensla bitarna med uppvispat ägg. Grädda i ugnen, 225 grader i cirka 7–8 minuter, eller tills bullarna är gyllene gulbruna. Ta ut och låt svalna på galler.
7
Topping: Smula sönder grönmögelosten och blanda med grädde. När bullarna har svalnat, bred på en klick grönmögelost och toppa med lite fikonmarmelad.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Bjud på glutenfri mandeltårta

  2. Glutenfria och laktosfria semlor

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Glutenfritt
    3. Efterrätter
decoration divider

Glutenfritt

Visa alla

Kokosgröt med nötter och färska bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!

Bästa glutenfria kladdkakan - mums!

Glutenfria snabba muffins