Morotskaka med picklad fänkål

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Morotskaka med picklad fänkål

Visst är morotskaka något som alltid går hem? Självklart slänger jag in en liten twist, säger Hela Sverige bakar-vinnaren Linn Utbult.
– En supersaftig botten med smak av kanel och ingefära som gifter sig fint med en syrlig smetanakräm, fänkålen kommer som en liten uppkäftig jäkel på slutet. Sedan bygger jag den på höjden så att det blir fler lager av allt gott.

Morotskaka med en liten twist.
Morotskaka med en liten twist.

Ingredienser

Bottnar

  • 3 Morötter, medelstora
  • 4 dlVetemjöl, eller glutenfri mjölmix
  • 3,5 dlmuscovadosocker, ljust
  • 0,5 tskSalt
  • 1 tskBikarbonat
  • 1,5 mskKanel, malen
  • 1 tskingefära, malen
  • 1 tskVaniljsocker
  • 1,5 dlRapsolja
  • 2 ägg, stora
  • 1 dlvalnötter, hackade
  • 1 dlpekannötter, hackade
  • 2 dlkokosflingor
  • 1,5 dlananas, krossad
  • Rapsolja, till formarna
  • kokosflingor, till formarna

Picklad fänkål

  • 2 dlfärskpressad citrus , apelsin och citron
  • 1,5 mskströsocker
  • 1 fänkål, hel

Färskostglasyr

  • 2 dlfärskost, naturell
  • 2 dlsmetana
  • 3 dlFlorsocker
  • 0,5 citron, saften
  • 1 citron, rivet skal

Garnering

  • picklad fänkål
  • fänkålsdill
  • blommor, färska eller torkade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Morotskaka med picklad fänkål