Middag på nolltid - piffa snabbnudlarna

Av Godare

Vad tycker du?

Middag på nolltid - piffa snabbnudlarna

(8)

Snabbnudlar förknippas ofta med studentliv och för många är det en nödlösning när det är lite skralt i kassan.
Men med en påse nudlar finns många möjligheter.
Lägg till lite kreativitet och du har en supermiddag på bara några minuter.

Piffade nudlar med ägg och tofu

Ingredienser

Ingredienser

2 paket
snabbnudlar, valfri smak
1 bit
purjolök
2 skivor
tofu
2
ägg
1 näve
svamp, t. ex. enoki eller shiitake
1 msk
Soja
1 tsk
Sesamolja
1 msk
Socker
2 msk
Risvinäger, eller ättika
2 msk
Vatten
Gräslök
Chili
neutral olja, att steka i

Gör så här

1
Blanda vatten, socker och risvinäger i en skål och tillsätt svampen (om du vill få mer karaktär på svampen kan du bryna den i en stekpanna först, men det är inte nödvändigt). Låt svampen pickla några minuter medan du tillreder resten.
2
Skär purjolöken i bitar och skiva tofun.
3
Stek tofun i olja tills att den fått fin färg.
4
Koka ägget mjukt, cirka 7 minuter.
5
Koka upp vatten till nudlarna, du väljer mängd efter hur smakrik buljong du vill ha. Tillsätt purjolök, soja, sesamolja och kryddpåsen som kommer med paketet, låt koka ett par minuter.
6
Tillsätt nudlarna och koka al dente.
7
Häll upp allt i en skål och toppa med den stekta tofun, svamp, gräslök och chili.
8
Andra goda saker att toppa din nudelsoppa med: sesamfrön, sriracha, kimchi, stekt kål, broccoli, morötter, noriblad.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Pad thai – enkel wok med risnudlar

  2. Pasta alla Norma

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Asiatisk mat
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika