Middag på nolltid - piffa snabbnudlarna
Snabbnudlar förknippas ofta med studentliv och för många är det en nödlösning när det är lite skralt i kassan.
Men med en påse nudlar finns många möjligheter.
Lägg till lite kreativitet och du har en supermiddag på bara några minuter.
Ingredienser
Ingredienser
2 paket
snabbnudlar, valfri smak
1 bit
purjolök
2 skivor
tofu
2
ägg
1 näve
svamp, t. ex. enoki eller shiitake
1 msk
Soja
1 tsk
Sesamolja
1 msk
Socker
2 msk
Risvinäger, eller ättika
2 msk
Vatten
Gräslök
Chili
neutral olja, att steka i
Gör så här
1
Blanda vatten, socker och risvinäger i en skål och tillsätt svampen (om du vill få mer karaktär på svampen kan du bryna den i en stekpanna först, men det är inte nödvändigt). Låt svampen pickla några minuter medan du tillreder resten.
2
Skär purjolöken i bitar och skiva tofun.
3
Stek tofun i olja tills att den fått fin färg.
4
Koka ägget mjukt, cirka 7 minuter.
5
Koka upp vatten till nudlarna, du väljer mängd efter hur smakrik buljong du vill ha. Tillsätt purjolök, soja, sesamolja och kryddpåsen som kommer med paketet, låt koka ett par minuter.
6
Tillsätt nudlarna och koka al dente.
7
Häll upp allt i en skål och toppa med den stekta tofun, svamp, gräslök och chili.
8
Andra goda saker att toppa din nudelsoppa med: sesamfrön, sriracha, kimchi, stekt kål, broccoli, morötter, noriblad.