Rabarberkaka recept – med marängtäcke

Av Godare

Vad tycker du?

Rabarberkaka recept – med marängtäcke

(13)

Sommar och rabarber, mer sommarkänsla än så här blir det inte! Denna ljuvliga kaka med marängtäcke gör garanterat succé vid nästa fikastund. Passa på att njut av de röda stjälkarna när de är som allra spädast.

Rabarberkaka med marängtäcke.

Ingredienser

Ingredienser

3
äggulor
1
ägg
100 g
Mandelmassa, riven
2 dl
strösocker
50 g
Smör
2.5 dl
Vetemjöl
1.5 tsk
Bakpulver
250 g
Rabarber

Marängtäcke

3
äggvitor
1.5 dl
strösocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2
Dela 3 ägg i gulor och vitor. Vispa ihop gulorna med det hela ägget, sockret och mandelmassan tills det blivit vitt och pösigt.
3
Smält smöret.
4
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Rör till sist ner smöret och häll smeten i formen.
5
Skala rabarbern om den är grov. Skiva den ganska tunt. Tryck försiktigt ner bitarna i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
6
Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum. Häll försiktigt ner sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten blir lite glansig.
7
Ta ut kakan när den är färdig och klicka genast på marängsmeten. Sätt försiktigt in kakan i ugnen igen och grädda i ytterligare ca 15 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Rabarberkaka med mandel

  2. Smulpaj med rabarber och jordgubbar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Mjuka kakor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!