Tarte tatin med päron

Av Clara Öhrn

Vad tycker du?

Tarte tatin med päron

(19)

En klassisk fransk paj som vanligtvis görs med äpplen.
Men, det är supergott att använda andra frukter, som till exempel päron.
Här är receptet på världens godaste päronpaj.

Tarte tatin med päron

Ingredienser

Ingredienser

250 g
färdigkavlad kyld smördeg
5
päron

Fyllning

60 g
Smör
1 dl
Socker
1 msk
citron, färskpressad
2 msk
grand marnier
1
vaniljstång, delad och urskrapad

Gör så här

1
Värm ugnen till 190 grader.
2
Skala, kärna ur och halvera päronen.
3
Smält smör, socker, citron och Grand Marnier i en ugnsfast stekpanna och låt det karamelliseras lite.
4
Lägg i päronen och låt puttra i fem minuter.
5
Ta fram smördegen och skär ut en rundel som är något större än stekpannan. Lägg sedan smördegen som ett lock över päronfyllningen och tryck ner kanterna runt om päronen.
6
Grädda pajen i ugnen i cirka 20–25 minuter eller tills smördegen fått en fin gyllenbrun färg.
7
Ta ut tarten och låt svalna. Lossa försiktigt kanterna med en vass kniv och stjälp sedan tarten upp och ner på ett serveringsfat. Lyft bort stekpannan eller så att päronen och den sirapsaktiga såsen blir synliga.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Päronpaj med lyxig kompott

  2. Blåbärspaj med vaniljsås

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Tårtor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!