Kålsoppa med persiljefrikadeller

Av Jon Hansson

Vad tycker du?

Kålsoppa med persiljefrikadeller

(2)

Använd buljongen du kokar frikadellerna i till soppan. Resultatet blir en välsmakande och värmande måltid.

Ingredienser

Ingredienser

400 g
Blandfärs, av vilt
1 dl
persilja
1.5 msk
Potatismjöl
Salt och svartpeppar
1 l
kalvbuljong

Kålsoppa

0.5
Vitkålshuvud, färskt
100 g
smör
1 dl
Sirap, ljus
0.5 dl
Soja, ljus
1 tsk
Timjan
2
lagerblad
1 l
buljong, från frikadellkoket
Salt

Gör så här

1
Börja med frikadellerna. Blanda färsen med de torra ingredienserna och ställ kallt i minst 30 minuter. Forma till små frikadeller.
2
Koka frikadellerna i kalvbuljongen tills de flyter upp på ytan. Plocka upp frikadellerna, sila buljongen och ställ åt sidan.
3
Skär kålen (undvik stammen) i mindre bitar, cirka 2 x 2 cm. Fräs kålen i smöret i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt sirap, soja och kryddor. Häll på den silade kalvbuljongen direkt och låt soppan koka i cirka 15 minuter. Smaka av med salt. Tillsätt frikadellerna och häll upp soppan i djupa tallrikar. Njut!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Vilt – det matsmarta köttalternativet

  2. Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag

  3. Smakrik lasagne med viltfärs

  4. Kryddig viltkorv

  5. Kronhjort med dill och pumpa

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Kött
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa