Kålsoppa med persiljefrikadeller
Använd buljongen du kokar frikadellerna i till soppan. Resultatet blir en välsmakande och värmande måltid.
Ingredienser
- 400 gBlandfärs, av vilt
- 1 dlpersilja
- 1,5 mskPotatismjöl
- Salt och svartpeppar
- 1 lkalvbuljong
Kålsoppa
- 0,5 Vitkålshuvud, färskt
- 100 gsmör
- 1 dlSirap, ljus
- 0,5 dlSoja, ljus
- 1 tskTimjan
- 2 lagerblad
- 1 lbuljong, från frikadellkoket
- Salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.