Kålsoppa med persiljefrikadeller
Använd buljongen du kokar frikadellerna i till soppan. Resultatet blir en välsmakande och värmande måltid.
Ingredienser
Ingredienser
400 g
Blandfärs, av vilt
1 dl
persilja
1.5 msk
Potatismjöl
Salt och svartpeppar
1 l
kalvbuljong
Kålsoppa
0.5
Vitkålshuvud, färskt
100 g
smör
1 dl
Sirap, ljus
0.5 dl
Soja, ljus
1 tsk
Timjan
2
lagerblad
1 l
buljong, från frikadellkoket
Salt
Gör så här
1
Börja med frikadellerna. Blanda färsen med de torra ingredienserna och ställ kallt i minst 30 minuter. Forma till små frikadeller.
2
Koka frikadellerna i kalvbuljongen tills de flyter upp på ytan. Plocka upp frikadellerna, sila buljongen och ställ åt sidan.
3
Skär kålen (undvik stammen) i mindre bitar, cirka 2 x 2 cm. Fräs kålen i smöret i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt sirap, soja och kryddor. Häll på den silade kalvbuljongen direkt och låt soppan koka i cirka 15 minuter. Smaka av med salt. Tillsätt frikadellerna och häll upp soppan i djupa tallrikar. Njut!