Friterade svampburgare med surkål

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Friterade svampburgare med surkål

Friterade svampburgare med surkål. Ett enkelt recept för dig som vill skippa köttet i hamburgaren. Fritera svampburgarna tills de är gyllenbruna och fina. Toppa med picklade senapsfrön och en klick vitlöksmajonnäs. Tänk på att biffarna ska ligga i frysen i några timmar innan fritering. Recept från ”Gröna burgare” av Martin Nordin (Bonnier Fakta).

Burgare med svamp, valnötter och quinoa.
Burgare med svamp, valnötter och quinoa.

Ingredienser

Burgare

  • 4 Schalottenlökar, medelstora
  • 2 mskRapsolja
  • 2 mskMaltvinäger, mörk (eller rödvinsvinäger)
  • 2 mskSmör
  • 400 gChampinjoner, gärna kastanjechampinjoner
  • 3 mskvalnötter, rostade (ca 40 g)
  • 5 dlQuinoa (kokt), (ca 350 g)
  • 1 mskchili, urkärnad och finhackad
  • 140 gParmesanost, riven
  • 1 dlPanko ströbröd
  • 2 ägg

Panering

  • 100 gVetemjöl
  • 3 ägg
  • 100 gPanko ströbröd, ca 4 dl
  • 1 dlQuinoa (kokt)
  • Salt
  • 1 lJordnötsolja

Picklade senapsfrön

  • 4 msksenapsfrön, gärna en blandning av gula och bruna
  • 0,5 dlÄttika, 12%
  • 1 dlrörsocker
  • 1,5 dlVatten

Vitlöksmajonnäs (ca 3 dl)

  • 3 dlmajonnäs, naturell
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 mskCitronsaft, färskpressad
  • 1 mskOlivolja
  • 1 Äggula

Till servering

  • 6 hamburgerbröd
  • Smör
  • Surkål
  • picklade senapsfrön, se recept nedan
  • vitlöksmajonnäs, se recept nedan

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Friterade svampburgare med surkål