Tortellini med brysselkål och parmesanost

Av Godare

Vad tycker du?

Tortellini med brysselkål och parmesanost

(10)

Gör gärna extra portioner av denna goda tortellini så räcker det till veckans matlådor.

Recept från Mathias Dahlgrens ”Kokbok för grå dagar” (Bonnier Fakta).

Tortellini med brysselkål, bacon och parmesanost.

Ingredienser

Ingredienser

50 g
Tärnat bacon
25 g
smör
500 g
Brysselkål
500 g
färsk fylld tortellini, eller gnocchi
50 g
parmesanost
Salt
nymald svartpeppar

Gör så här

1
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Stek baconet i smör i en stor stekpanna. Dra åt sidan.
2
Ansa och dela brysselkålen. Plocka sönder halvorna i små naturliga blad. Lägg ner bladen i det kokande vattnet och förväll dem i 1 minut, tillsätt pastan och koka enligt anvisningarna. Normalt tar det 2–3 minuter att koka färsk pasta.
3
Häll av kokvattnet och häll brysselkålen och pastan i stekpannan med bacon, vänd runt så att allt blandas väl. Smaka av med salt och peppar. Servera ur pannan direkt på bordet och bjud parmesan till att riva över.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Så enkelt lyxar du till smart vardagsmat

  2. En perfekt tacorätt för vardagar

  3. Savoykål med kokt potatis och pepparrot

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
decoration divider

Pasta

Visa alla

Spaghetti med musslor

Fyllda pastarullar

Spaghetti all’Amatriciana

Pasta med kryddig chorizo