Mangosorbet med mycket smak

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Mangosorbet med mycket smak

En fräsch mangosorbet med mycket smak, perfekt som dessert efter en lite tyngre middag. Frys sorbeten i en glassmaskin eller häll blandningen i en skål och ställ skålen i frysen. Enkelt och supergott!

Mangosorbet

Ingredienser

150 gSocker
2,5 dlVatten
2 mango, mogna
1 Lime

Till servering

gröna kardemummakapslar, krossade

Gör så här

1
Koka upp socker och vatten. Koka sockerlagen i fem minuter och låt den sedan svalna.
2
Rensa mangon och kör fruktköttet till en slät puré med limejuice och sockerlag.
3
Frys sorbeten i en glassmaskin eller häll blandningen i en skål och ställ skålen i frysen.
4
Rör om ordentligt var tjugonde minut tills sorbeten är frusen. Servera sorbeten med ett stänk krossad, grön kardemumma ovanpå.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (2)

    Vaniljglass med hallonswirl

  2. (4)

    Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

  3. (2)

    Mustig och syrlig vinbärssorbet

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Glass
    3. Efterrätter

Glass

Visa alla
(1)

Baked Alaska eller glassbomb

(1)

Glasstårta med hallon och maräng

(21)

Glassbakelse med krispigt chokladskal

(1)

Karamelliserade popcorn – så gör du