Biffgryta med öl
Vill du göra köttgrytan extra mustig och god? Testa att ha i några deciliter mörk öl! Ihop med vitlök, timjan och oxbuljong blir det här snabbt en ny favorit. Servera gärna med potatismos med parmesan.
Ingredienser
- 1 kgHögrev, av nötkött (renskuret)
- 300 gdelikatesslök, eller vanlig lök (rensad)
- 400 gSvamp
- 2 palsternackor
- 4 vitlöksklyftor
- 2 kvistartimjan, eller rosmarin
- 2 mskVetemjöl
- 3,5 dlöl, mörk
- 2 dloxbuljong
- Salt
- Peppar, malen
- smör och olja, till stekning
- Potatismos, hemlagat
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.