Biffgryta med öl

Av Lise Finckenhagen

(10)

Vad tycker du?

Biffgryta med öl

Vill du göra köttgrytan extra mustig och god? Testa att ha i några deciliter mörk öl! Ihop med vitlök, timjan och oxbuljong blir det här snabbt en ny favorit. Servera gärna med potatismos med parmesan.

Biffgryta med öl
Biffgryta med öl

Ingredienser

  • 1 kgHögrev, av nötkött (renskuret)
  • 300 gdelikatesslök, eller vanlig lök (rensad)
  • 400 gSvamp
  • 2 palsternackor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 kvistartimjan, eller rosmarin
  • 2 mskVetemjöl
  • 3,5 dlöl, mörk
  • 2 dloxbuljong
  • Salt
  • Peppar, malen
  • smör och olja, till stekning
  • Potatismos, hemlagat

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Biffgryta med öl

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.