Krabbkakor

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Krabbkakor

Bjud på något nytt och spännande! Här har vi frasigt goda och saftiga krabbkakor serverade med wasabimajonnäs och en fräsch grönsallad. Perfekt vardagsmiddag med en asiatisk twist.

Krabbkakor
Krabbkakor

Ingredienser

  • 250 gmjölig potatis
  • 300 gKrabba, rensat kött
  • 2 Salladslökar, fint hackade
  • 1 röd chili, rensad från frön och finhackad
  • 2 tskingefära, finriven
  • 3 mskKoriander, finhackad
  • 1 tskSojasås
  • 1 tskSesamolja
  • 1 mskLimejuice
  • 3 mskVetemjöl
  • salt och malen peppar
  • mjöl, till stekning
  • Olja, till stekning

Wasabimajonnäs

  • 2 dlmajonnäs, gärna hemmagjord
  • 2 tskwasabi
  • citronjuice

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krabbkakor

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.