Krabbkakor

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Krabbkakor

Bjud på något nytt och spännande! Här har vi frasigt goda och saftiga krabbkakor serverade med wasabimajonnäs och en fräsch grönsallad. Perfekt vardagsmiddag med en asiatisk twist!

Krabbkakor

Ingredienser

Ingredienser

250 gmjölig potatis
300 gKrabba, rensat kött
2 Salladslökar, fint hackade
1 röd chili, rensad från frön och finhackad
2 tskingefära, finriven
3 mskKoriander, finhackad
1 tskSojasås
1 tskSesamolja
1 mskLimejuice
3 mskVetemjöl
salt och malen peppar
mjöl, till stekning
Olja, till stekning

Wasabimajonnäs

2 dlmajonnäs, gärna hemmagjord
2 tskwasabi
citronjuice

Gör så här

1
Koka potatisen mjuk och ånga den torr. Skala, mosa och kyl potatisen.
2
Blanda ihop potatismos, krabbkött och tillsätt resten av ingredienserna. Blanda allt väl och smaka av med salt och mald peppar.
3
Forma krabbsmeten till 12 krabbkakor och låt dem stå i kylen minst 30 minuter innan du steker dem.
4
Rör ihop majonnäs, wasabi och några droppar limejuice (justera mängden wasabi efter eget tycke). Ställ wasabimajonnäsen åt sidan så länge.
5
Vänd krabbkakorna i mjöl och stek kakorna krispiga och fint gyllene i en stor stekpanna på medelhög värme (var försiktig när du vänder kakorna så att de inte faller isär).
6
Serveras nystekta med wasabimajonnäs och grönsallad.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Koreanska tacos

  2. (1)

    Friterade bananer

  3. (1)

    Grillad kungskrabba

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Skaldjur
    3. Asiatisk mat

Skaldjur

Visa alla
(1)

Krämig musselsoppa med tomat

(1)

Klassisk lobster roll

(3)

Grillade havskräftor med kryddsmör

(0)

Lobster roll