Krabbkakor
Bjud på något nytt och spännande! Här har vi frasigt goda och saftiga krabbkakor serverade med wasabimajonnäs och en fräsch grönsallad. Perfekt vardagsmiddag med en asiatisk twist.
Ingredienser
- 250 gmjölig potatis
- 300 gKrabba, rensat kött
- 2 Salladslökar, fint hackade
- 1 röd chili, rensad från frön och finhackad
- 2 tskingefära, finriven
- 3 mskKoriander, finhackad
- 1 tskSojasås
- 1 tskSesamolja
- 1 mskLimejuice
- 3 mskVetemjöl
- salt och malen peppar
- mjöl, till stekning
- Olja, till stekning
Wasabimajonnäs
- 2 dlmajonnäs, gärna hemmagjord
- 2 tskwasabi
- citronjuice
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.