Hjortrondessert

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Hjortrondessert

Hjortronkräm är en fantastiskt god dessert som är både söt och syrlig. Med lite mandel eller hasselnötter gör du dessutom en enkel nötkrokant, vilket ger en extra dimension till den klassiska efterrätten.

Hjortronkräm med vanilj och krokant
Hjortronkräm med vanilj och krokant

Ingredienser

  • 300 gHjortron
  • 4 dlgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 100 gsocker, finkornigt

Krokant

  • 2 dlsocker
  • 1 dlmandel, ev hasselnötter eller pistagenötter

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hjortrondessert

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.