Focacciapizza med mozzarella och tomat
Gör en fluffigt frasig focaccia med goda pizzasmaker av tomat! Strö över färsk mozzarella i grova bitar och rikligt med basilika innan servering. Perfekt till utflykt, buffé eller kvällsmys.
Ingredienser
Focaccia
- 25 gjäst
- 7 dlvatten
- 20 gSalt
- 40 gOlivolja
- 1 kgvetemjöl
Topping
- 1 mozzarella
- 1 burkhela tomater, gärna San Marzano
- salt och olivolja
- basilika
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.