Markiz Tainton

Av Markiz Tainton

Allt i en gryta: One pot rice med lax och torsk

Av Markiz Tainton

(1)

Vad tycker du?

Allt i en gryta: One pot rice med lax och torsk

Här är en riktig favorit: One pot rice! Du lagar allt i en gryta, det är superenkelt och perfekt när du vill hinna med annat.

– Det doftar fantastiskt! Den här rätten kan du också variera med kött, kyckling eller göra helt vegetariskt, tipsar tv-kocken Markiz Tainton.

Häng med när hon lagar one pot rice – här i videoklippet.

Ingredienser

5 mskVegetabilisk olja
200 ggrekisk yoghurt, eller naturell
4 mskingefära, finriven
3 vitlöksklyftor, finrivna
5 tskKummin, mald
1 Lime, zest och juice
1 grön chili, finhackad
800 gLax, och torsk
400 gbasmatiris, långkorningt
2 rödlökar
5 dlfiskbuljong
0,5 dlgrädde
1 tsksaffran, hela strängar
2 mskkoriander, finhackad
2 mskmynta, finhackad
granatäppelkärnor
One pot rice – allt gott i en gryta.
One pot rice – allt gott i en gryta.

Gör så här

  1. Tärna fisken i medelstora bitar.
  2. Blanda yoghurt, ingefära, vitlök, kummin, limejuice och zest samt grönchili. Blanda väl.
  3. Tillsätt fisken och blanda. Täck och marinera i kylen i 30 minuter, eller över natten för att uppnå den bästa smaken.
  4. Mortla saffranet med lite salt. Värm upp grädden och blanda i saffranet. Flytta från värmen.
  5. Hacka upp rödlöken. Hetta upp olivolja i en kastrull på hög värme. Tillsätt ris och rödlök i grytan och fräs tills löken är genomskinlig. Tillsätt kummin och fräs till du känner att det börjar dofta.
  6. Häll i fiskbuljongen och krydda med salt och peppar rör om och låt koka upp i 5-7 minuter.
  7. Sänk värmen till medelvärme, häll över saffransblandningen och blanda ordentligt.
  8. Fördela laxblandningen jämnt över riset, strö över koriander och mynta. Lägg på locket och låt koka i ca 10-15 minuter på låg värme, eller tills riset är färdigkokt.
  9. Garnera med granatäpplekärnor, koriander och mynta.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Allt i en gryta: One pot rice med lax och torsk