Taco-calzone

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Taco-calzone

Älskar du tacos och vill testa något nytt? Då rekommenderar vi inbakad tacos! En garanterat succé till tacofredagen, barnkalaset eller vilket annat tillfälle som helst. Den inbakade tacon är också perfekt att ta med på utflykt.

Taco-calzone

Ingredienser

500 gköttfärs
1 Lök
2 vitlöksklyftor
1 tskkorianderfrön, krossade
1 tskFänkålsfrön, krossade
2 tskSpiskummin, malen
2 tskPaprikapulver
1,5 tskChilipulver
1 förpackningarkrossade tomater
1,5 dlmajs
1 dlKoriander, hackad
250 gRiven ost
salt och malen peppar
Olja, till stekning

Jästdeg

2,5 dlVatten, ljummet
2 tsktorrjäst
1 mskflytande honung
1,5 tskSalt
2 mskOlivolja
7,5 dlVetemjöl

Guacamole

2 avokado
1 Lime
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 mskrödlök, finhackad
0,5 röd chili, utan frön, finhackad

Gör så här

1
Gör först jästdegen: Blanda torrjäst, vatten och socker i en bakskål. Täck skålen med plastfolie, och låt blandningen stå i ca. 10 minuter tills det börjar skumma lite på ytan.
2
Tillsätt salt, olja och hälften av mjölet. Arbeta ihop degen och tillsätt resten av mjölet, lite i taget.
3
Knåda degen på full hastighet i sex minuter tills degen är blank, smidig och elastisk. Lyft upp degen ur bunken, smörj bunken med lite olja och lägg tillbaka degen.
4
Täck med plastfolie och en kökshandduk. Låt degen jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek.
5
Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur avokadon i en liten skål. Mosa den med en gaffel och blanda i limejuice, finhackad vitlök, lök och chili.
6
Krydda med salt och peppar. Täck med plastfolie och ställ åt sidan så länge.
7
Finhacka lök och vitlök. Använd en stor stekpanna eller kastrull och fräs löken och vitlöken i olja.
8
Tillsätt de torkade kryddorna och köttfärsen. Bryn färsen ordentligt.
9
Tillsätt tomaterna och låt sjuda tills det mesta av vätskan från tomaterna har avdunstat.
10
Krydda med salt och peppar, och justera eventuellt med mer kryddor om det behövs. Rör till sist ner majs och koriander.
11
Värm ugnen till 250 grader.
12
Knåda degen och kavla ut den till en stor rund degplatta. Lägg den på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
13
Lägg köttfärsen på ena halvan, men inte hela vägen ut till kanten. Strö över osten och vik den andra halvan över fyllningen. Kläm och vik ihop fogen hårt så att fyllningen blir ordentligt inslagen.
14
Grädda den bakade tacon i ca. 15 minuter, eller tills degen får en stekyta och är fint gyllene.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Tacopizza

  2. (1)

    Tacosoppa med köttfärs

  3. (261)

    Nachoplåt med extra allt

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tacos
    3. Mexikansk mat

Tacos

Visa alla
(1)

Nachotallrik med extra allt

(1)

Tacosallad med pasta

(1)

Laxtacos med mango

(1)

Autentiska mexikanska tacos med fläskkarré