Spagetti à la Capri

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Spagetti à la Capri

Spagetti à la Capri är en pastarätt med sås på köttfärs, tomat, parmesan och... cocktailkorvar! En lite annorlunda pastarätt som passar både barn och vuxna. Cocktailkorvar kan ersättas med andra korvar skurna i bitar.

Spagetti à la Capri

Ingredienser

1 Gul lök, medelstor
2 vitlöksklyftor
1 dlbrödsmulor
1,25 dlmjölk
600 gköttfärs
50 griven parmesanost
1 tskfänkålsfrön, krossade
1 tskSalt
1,5 dlbuljong, eller vatten
800 gkrossade tomater
500 gspaghetti
200 gKorv, cocktail

Till servering

Riven ost
salt och malen peppar
basilikablad , eller bladpersilja

Till stekning

smör eller olja

Gör så här

1
Finhacka löken och vitlöken och fräs den försiktigt i lite olja.
2
Blanda ihop bröd och mjölk, låt svälla i 10 minuter.
3
Blanda det blötlagda brödet i färsen och tillsätt lök, parmesan, fänkål, salt och mald peppar
4
Rör ihop allt väl till en slät färs. Rulla ut fina köttbullar med rena blöta händer.
5
Bryn köttbullarna i två omgångar i en stor stekpanna. Låt de färdiga köttbullarna ligga på en tallrik så länge. Koka in skyn i pannan med buljong eller vatten.
6
Häll tomaterna i pannan, låt koka upp och sjud tomatsåsen i 10 minuter. Krydda med salt, peppar och socker. Kör eventuellt såsen slät med stavmixer.
7
Lägg köttbullarna i såsen och låt puttra i ytterligare 15 minuter.
8
Koka spaghettin "al dente". Stek korvarna gyllene och blanda ihop pasta, korv, köttbullar och sås.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Klassisk lasagne

  2. (1)

    Pastagratäng med tomat och pesto

  3. (7)

    Salsiccia penne

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
    3. Middagstips
    4. Italiensk mat

Pasta

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(1)

Makaronigratä­ng

(2)

Mac and cheese med fyra ostar

(1)

Rödbetspasta