Spagetti à la Capri
Spagetti à la Capri är en pastarätt med sås på köttfärs, tomat, parmesan och... cocktailkorvar! En lite annorlunda pastarätt som passar både barn och vuxna. Cocktailkorvar kan ersättas med andra korvar skurna i bitar.
Ingredienser
1 Gul lök, medelstor
2 vitlöksklyftor
1 dlbrödsmulor
1,25 dlmjölk
600 gköttfärs
50 griven parmesanost
1 tskfänkålsfrön, krossade
1 tskSalt
1,5 dlbuljong, eller vatten
800 gkrossade tomater
500 gspaghetti
200 gKorv, cocktail
Till servering
Riven ost
salt och malen peppar
basilikablad , eller bladpersilja
Till stekning
smör eller olja
Gör så här
1
Finhacka löken och vitlöken och fräs den försiktigt i lite olja.
2
Blanda ihop bröd och mjölk, låt svälla i 10 minuter.
3
Blanda det blötlagda brödet i färsen och tillsätt lök, parmesan, fänkål, salt och mald peppar
4
Rör ihop allt väl till en slät färs. Rulla ut fina köttbullar med rena blöta händer.
5
Bryn köttbullarna i två omgångar i en stor stekpanna. Låt de färdiga köttbullarna ligga på en tallrik så länge. Koka in skyn i pannan med buljong eller vatten.
6
Häll tomaterna i pannan, låt koka upp och sjud tomatsåsen i 10 minuter. Krydda med salt, peppar och socker. Kör eventuellt såsen slät med stavmixer.
7
Lägg köttbullarna i såsen och låt puttra i ytterligare 15 minuter.
8
Koka spaghettin "al dente". Stek korvarna gyllene och blanda ihop pasta, korv, köttbullar och sås.