Köttfärslimpa med bacon
Hemgjord köttfärslimpa väcker fina barndomsminnen till liv hos många. Den skulle vara lindad i bacon, och serveras i tjocka skivor med en rejäl mängd gräddsås. Potatis fanns såklart också med i bilden. Här är receptet för att återskapa minnet.
Ingredienser
1 kgköttfärs, gärna en blandning av nöt och fläsk
1 tskSalt
malen peppar
1 tskriven muskotnöt
1 tskkryddpeppar, krossad
1 tskpaprikapulver
1 nypachiliflakes
2 mskPotatismjöl
2 ägg
0,5 Lök, finhackad
2 Salladslökar, finhackade
1 dlpersilja, hackad
2 dlmjölk
200 gTorrsaltat Bacon, i tunna skivor
Gör så här
1
Knåda köttfärsen seg med saltet. Använd en matberedare eller rör om för hand.
2
Blanda i kryddor, potatismjöl, ägg, lök, salladslök och persilja. Späd med kall mjölk, lite i taget.
3
Smörj en brödform med lite olja eller klä formen med bakplåtspapper. Täck botten och sidorna med baconskivor. Placera skivorna så de överlappar varandra. Fyll formen med färsen och tryck ihop färsen ordentligt.
4
Vik ner baconskivorna över färsen och lägg några extra skivor ovanpå.
5
Lägg formen i ett varmt vattenbad och grädda köttpuddingen i 180 grader i ca. en timme. Om du vill kan du hoppa över vattenbadet och steka i 150 grader i ca. 45 minuter.
6
Skär köttpuddingen i tjocka skivor vid servering.