Grillad camembert med fikon

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Grillad camembert med fikon

Bjud på något riktigt gott ikväll – grillad camembert med varma fikon, honung och rosmarin. I en het grillpanna får camembert genast en hemmagjord känsla, med mild röksmak och nästan flytande ostmassa. Servera med müslikex för extra njutning.

Grillad camembert med fikon

Ingredienser

250 gCamembert
4 fikon, färska
2 msksmör
2 mskflytande honung
0,5 vaniljstång
1 mskrosmarin, färsk (små, mjuka blad)
kex
hårt bröd

Gör så här

1
Det enklaste sättet är att använda en grillpanna. Hetta upp pannan och lägg osten i pannan. Låt den vila en minut på ena sidan innan du försiktigt vänder osten och grillar den en minut på andra sidan. Osten ska ha tydliga grillränder och vara mjuk i konsistensen, men var noga med att inte låta den stå för länge så att den spricker och ostmassan rinner ut i pannan.
2
Dela fikonen i fyra delar. Hetta upp smör, honung och vaniljstång (delad på längden) i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt fikon och rosmarin och låt sjuda några minuter tills fikonen är mjuka. Toppa den nygrillade osten med varma fikon.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Grillade nektariner med labneh

  2. (1)

    Grillad vattenmelon med feta

  3. (1)

    Grillade champinjoner med örtolja

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Grillat
    3. Smårätter

Grillat

Visa alla
(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Mix grill med naanbröd

(1)

Heta kycklingvingar

(1)

Kallrörd bearnaisesås