Entrecôte i majstortilla

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Entrecôte i majstortilla

Lyxa till din tacokväll med något så gott och enkelt som saftig entrecôte i en majstortilla. Servera med lätt friterad ananas och önskat tillbehör, förslagsvis avokado, koriander och picklad rödlök. Mums!

Entrecôte i majstortilla

Ingredienser

600 gentrêcote
4 vitlöksklyftor
2 msksmör
0,25 ananas
salt och malen peppar
Olja, till stekning

Tillbehör

majstortillor
salsa
inlagd rödlök
Riven ost
färsk koriander, hackad
avokado, skivad

Gör så här

1
Ta ut köttet ur kylen en timme innan stekning. Torka av biffarna med hushållspapper innan du gnider in dem med lite olja och kryddar med salt och peppar. Hetta upp en stor stekpanna och lägg i biffarna.
2
Stek på hög värme i 3-4 minuter. Flytta runt biffarna lite så att de inte blir brända utan läckert karamelliserade. Vänd på biffarna och tillsätt den pressade vitlöksklyftan och 1 msk smör. Fortsätt steka i ca. 3-4 minuter. Håll köttet under uppsikt när du steker. När biffarna är klara, lägg dem på en tallrik så länge. Lägg en klick smör på varje köttbit och låt biffarna vila i minst fem minuter.
3
Skala och rensa ananasen. Skär den sedan i skivor, och stek skivorna snabbt på hög värme i en stekpanna.
4
Skär biffarna i tunna skivor tvärs över fibrerna. Servera skivorna på majstortillas toppade med en lätt friterad ananas och önskat tillbehör.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Böntacos med avokadokräm

  2. (261)

    Nachoplåt med extra allt

  3. (1)

    Jordgubbssalsa med mango

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tacos
    3. Kött
    4. Mexikansk mat

Tacos

Visa alla
(1)

Nachotallrik med extra allt

(1)

Tacosallad med pasta

(1)

Laxtacos med mango

(1)

Autentiska mexikanska tacos med fläskkarré