Mintchokladkaka

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Mintchokladkaka

Överraska med en mäktig kaka med smak av mörk choklad och mynta. Lager av himmelska after eight-plattor gör detta till en dessert dina gäster sent ska glömma!

After eight kaka är perfekt tillsammans med en kopp stark espresso.

Ingredienser

300 gMörk choklad, kakaohalt 60-70 %
150 gsmör, rumstempererat
150 gsocker
4 mskkakaopulver, av god kvalitet
5 äggulor, från medelstora/stora ägg
3 dlgrädde
250 gafter eight

Gör så här

1
Täck en brödform (1,5 l) med ett dubbelt lager plastfolie. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Vispa smöret lätt och fluffigt med hälften av sockret. Skrapa ner från kanterna några gånger medan du vispar. Vispa till sist i kakaopulvret.
2
Vispa äggulorna tjocka med resten av sockret. Vispa grädden till en mjuk kräm.
3
Rör ihop den smälta chokladen med smörkrämen. Rör om tills allt är väl blandat. Vänd ner äggblandningen och vänd till sist ner den mjuka grädden. Använd helst spritspåse och fyll chokladkräm och After Eight i lager i formen. Avsluta med chokladkräm.
4
Låt terrinen stå i kylen över natten, eller tills den stelnat. Terrinen kan även frysas. Skär i tunna skivor vid servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Skedkakor med brynt smör

  2. (1)

    Browniekakor med flingsalt

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
    3. Bakverk

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(1)

Sommarens godaste paj

(25)

Flan de huevo

(1)

French toast med banan och choklad