Mintchokladkaka

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Mintchokladkaka

Överraska med en mäktig kaka med smak av mörk choklad och mynta. Lager av himmelska after eight-plattor gör detta till en dessert dina gäster sent ska glömma!

After eight kaka är perfekt tillsammans med en kopp stark espresso.
After eight kaka är perfekt tillsammans med en kopp stark espresso.

Ingredienser

  • 300 gMörk choklad, kakaohalt 60-70 %
  • 150 gsmör, rumstempererat
  • 150 gsocker
  • 4 mskkakaopulver, av god kvalitet
  • 5 äggulor, från medelstora/stora ägg
  • 3 dlgrädde
  • 250 gafter eight

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mintchokladkaka

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.