Mintchokladkaka
Överraska med en mäktig kaka med smak av mörk choklad och mynta. Lager av himmelska after eight-plattor gör detta till en dessert dina gäster sent ska glömma!
Ingredienser
300 gMörk choklad, kakaohalt 60-70 %
150 gsmör, rumstempererat
150 gsocker
4 mskkakaopulver, av god kvalitet
5 äggulor, från medelstora/stora ägg
3 dlgrädde
250 gafter eight
Gör så här
1
Täck en brödform (1,5 l) med ett dubbelt lager plastfolie. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Vispa smöret lätt och fluffigt med hälften av sockret. Skrapa ner från kanterna några gånger medan du vispar. Vispa till sist i kakaopulvret.
2
Vispa äggulorna tjocka med resten av sockret. Vispa grädden till en mjuk kräm.
3
Rör ihop den smälta chokladen med smörkrämen. Rör om tills allt är väl blandat. Vänd ner äggblandningen och vänd till sist ner den mjuka grädden. Använd helst spritspåse och fyll chokladkräm och After Eight i lager i formen. Avsluta med chokladkräm.
4
Låt terrinen stå i kylen över natten, eller tills den stelnat. Terrinen kan även frysas. Skär i tunna skivor vid servering.