Skedkakor med brynt smör

Av Fredrik Nylén

(1)

Vad tycker du?

Skedkakor med brynt smör

Det här är Fredriks gammelmormor Margit Bloms paradkaka! Brynt smör och rosa glasyr kan man ju bara bli glad av, eller hur? Måtten i receptet kan verka lite märkliga och Fredrik har försökt att ändra dem flera gånger. Men det blir allra bäst om man följer originalreceptet, säger han.

1 portion ger cirka 30 kakor. Recept ur boken ”Småkakor” av Fredrik Nylén.

Skedkakor enligt Fredrik Nyléns gammelmormors recept.

Ingredienser

212 gsmör
212 gStrösocker
1 mskVaniljsocker
312 gvetemjöl
1,5 tskBikarbonat

Fyllning

50 gsmör, rumsvarmt
2,25 dlFlorsocker
röd karamellfärg

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Smält smöret i en rymlig kastrull och låt det bli lätt brynt.
3
Rör i sockret och vaniljsockret när smöret har svalnat något. Blanda vetemjöl och bikarbonat och rör ner det i kastrullen.
4
Använd en matsked när du formar kakorna. Fyll den med degen så att kakan får en oval form. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
5
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10 minuter. Låt kakorna svalna helt.
6
Blanda samman smör och florsocker. Färga fyllningen rosa med karamellfärg.
7
Lägg en klick fyllning på hälften av kakorna. Lägg på resterande kakor som lock.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Browniekakor med flingsalt

  2. (1)

    Havrekakor med tranbär och russin

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk

Bakverk

Visa alla
(1)

Bärpaj med creme caramel fyllning

(46)

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon

(1)

Browniekakor med flingsalt

(1)

Hallonfyllda smördegspajer