Fänkålssill
I den här klara sillinläggningen får fänkålens läckra lakritssmak spela huvudrollen. För att få ut mesta möjliga smak används både färsk fänkål och torkade frön. Recept av Thomas Sjögren
Ingredienser
- 0,75 msksvartpepparkorn
- 2 mskFänkålsfrön
- 3 sillfiléer5-minuterssill
- 1 dlättika, 12 %
- 2 dlströsocker
- 3 dlVatten
- 1 fänkål
- 1 bananschalottenlök
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Thomas Sjögren
Thomas Sjögren är stjärnkocken som vunnit både ”Kockarnas kamp” och ”Årets Kock”. I båda tävlingarna blev han då den yngsta segraren någonsin. Thomas är uppvuxen i Umeå men har sedan tonåren bott på Västkusten där han förälskat sig i matlagning med fisk och skaldjur. I hans program på Godare djupdyker han i allt det goda som havet har att erbjuda, som sill, ostron och havskräftor.
Visa 16 receptLäs vidare
Thomas Sjögren
Thomas Sjögren är stjärnkocken som vunnit både ”Kockarnas kamp” och ”Årets Kock”. I båda tävlingarna blev han då den yngsta segraren någonsin. Thomas är uppvuxen i Umeå men har sedan tonåren bott på Västkusten där han förälskat sig i matlagning med fisk och skaldjur. I hans program på Godare djupdyker han i allt det goda som havet har att erbjuda, som sill, ostron och havskräftor.
Visa 16 recept