Thomas Sjögren

Av Thomas Sjögren

Fänkål- och akvavitssill

Av Thomas Sjögren

(3)

Vad tycker du?

Fänkål- och akvavitssill

I den här klara sillinläggningen får fänkålens läckra lakritssmak spela huvudrollen och en touch av akvavit sätter extra sprätt. För att få ut mesta möjliga smak används både färsk fänkål och torkade frön. Recept av Thomas Sjögren

Thomas Sjögrens fänkål- och akvavitssill.
Thomas Sjögrens fänkål- och akvavitssill.

Ingredienser

3 sillfiléer5-minuterssill
1 dlättika, 12 %
2 dlströsocker
3 dlVatten
2 mskFänkålsfrön
1 fänkål
1 bananschalottenlök

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fänkål- och akvavitssill

Thomas Sjögren

Thomas Sjögren är stjärnkocken som vunnit både ”Kockarnas kamp” och ”Årets Kock”. I båda tävlingarna blev han då den yngsta segraren någonsin. Thomas är uppvuxen i Umeå men har sedan tonåren bott på Västkusten där han förälskat sig i matlagning med fisk och skaldjur. I hans program på Godare djupdyker han i allt det goda som havet har att erbjuda, som sill, ostron och havskräftor.

Visa 16 recept

Ämnen