Av Thomas Sjögren

Fänkål- och akvavitssill

Av Thomas Sjögren

I den här klara sillinläggningen får fänkålens läckra lakritssmak spela huvudrollen och en touch av akvavit sätter extra sprätt. För att få ut mesta möjliga smak används både färsk fänkål och torkade frön. Recept av Thomas Sjögren

Thomas Sjögrens fänkål- och akvavitssill.

Ingredienser

Ingredienser

3 sillfiléer
5-minuterssill
1 dl
ättika, 12 %
2 dl
strösocker
3 dl
Vatten
2 msk
Fänkålsfrön
1
fänkål
1
bananschalottenlök

Gör så här

1
Koka upp socker, ättika, vatten och fänkålsfrön tills sockret löst upp sig, låt lagen svalna innan den blandas med sillen.
2
Skiva fänkålen och schalottenlöken fint på mandolin. Varva en burk med sillen, fänkål, schalottenlök till burken är full.
3
Slå på lagen och låt sillen dra minst 2 dagar i kylskåp.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Thomas Sjögrens currysill

  2. Senapssill smaksatt med whiskey och kaffe

  3. Lagrad matjessill med nykokta betor och brynt smör

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Sill
    3. Thomas Sjögren, kock
decoration divider

Sill

Visa alla

Krämig lingonsill med lime

Inlagd sill – lättlagad klassiker

Gräddfilssill med löjrom

Sill med asiatiska smaker