Thomas Sjögren

Av Thomas Sjögren

Fänkål- och akvavitssill

Av Thomas Sjögren

(0)

Vad tycker du?

Fänkål- och akvavitssill

I den här klara sillinläggningen får fänkålens läckra lakritssmak spela huvudrollen och en touch av akvavit sätter extra sprätt. För att få ut mesta möjliga smak används både färsk fänkål och torkade frön. Recept av Thomas Sjögren

Thomas Sjögrens fänkål- och akvavitssill.
Thomas Sjögrens fänkål- och akvavitssill.

Ingredienser

3 sillfiléer5-minuterssill
1 dlättika, 12 %
2 dlströsocker
3 dlVatten
2 mskFänkålsfrön
1 fänkål
1 bananschalottenlök

Gör så här

1
Koka upp socker, ättika, vatten och fänkålsfrön tills sockret löst upp sig, låt lagen svalna innan den blandas med sillen.
2
Skiva fänkålen och schalottenlöken fint på mandolin. Varva en burk med sillen, fänkål, schalottenlök till burken är full.
3
Slå på lagen och låt sillen dra minst 2 dagar i kylskåp.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fänkål- och akvavitssill