Ägg Benedict – lyxig frukost eller lätt lunch

Av Lise Finckenhagen

(16)

Vad tycker du?

Ägg Benedict – lyxig frukost eller lätt lunch

Ägg Benedict – servera en riktigt lyxig frukost med perfekt pocherad ägg täckta med krämig hollandaisesås. Tips: Spenaten kan utelämnas och kokt skinka kan ersättas med knaperstekt bacon eller rökt lax.

Ägg benedict är en klassisk rätt med pocherade ägg, hollandaisesås och spenat.
Ägg benedict är en klassisk rätt med pocherade ägg, hollandaisesås och spenat.

Ingredienser

Hollandaisesås

300 gsmör
1 dlVitt vin, torrt
0,5 dlVitvinsvinäger
3 mskschalottenlök, finhackad
8 vitpepparkorn, krossade
3 äggulor
Salt
citronsaft

Pocherade ägg

4 ägg
1 lVatten
4 mskVinäger 7 %, ev. vitvinsvinäger
1 tskSalt

Till servering

4 brödskivor, brioche rostade, alternativt baguette
4 skivorkokt skinka
200 gspenat
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Salt och peppar
gräslök
chiliflakes

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ägg Benedict – lyxig frukost eller lätt lunch

Ämnen