Jordgubbscheesecake
Cheesecake! Lena Söderström bjuder på ljuvlig jordgubbscheesecake att njuta av i sommar. Ur boken ”Cheesecakes och kladdkakor”, Semic förlag.
Ingredienser
Botten
200 g
digistivekex
75 g
Smör
Fyllning
2 dl
strösocker
vispgrädde
150 g
Mascarpone
400 g
Cream Cheese
Garnering
10
jordgubbe
1 tsk
Pressad citronsaft
3 msk
strösocker
myntablad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Dela jordgubbarna. Lägg dem i en bunke. Blanda med citronsaft och strösockret. Låt stå och safta sig i rumstemperatur ca 1 timme.
2
Bryt kexen i mindre bitar och lägg dem i en matberedare monterad med kniv och mixa till smulor. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen i en pajform, ca 20 cm i diameter. Ställ i frysen ca 10 minuter.
3
Sätt in formen på ett galler i nedre delen av ugnen och grädda ca 10 minuter. Låt kallna.
4
Mosa ihop jordgubbar och socker slarvigt. Vispa grädden i en bunke. Vispa mascarpone och cream cheese krämigt i en stor bunke. Tillsätt jordgubbsmoset och vispa ihop. Vänd ner grädden och blanda försiktigt. Häll smeten i springformen. Täck med plastfilm och ställ i frysen över natten.
5
Dela jordgubbarna. Lägg dem i en bunke. Blanda med citronsaft och strösockret. Låt stå och safta sig i rumstemperatur ca 1 timme.
6
Rumstemperera cheesecaken 30–40 minuter före servering. Garnera med jordgubbarna och myntan.