Jordgubbscheesecake

Av Godare

Vad tycker du?

Jordgubbscheesecake

(32)

Cheesecake! Lena Söderström bjuder på ljuvlig jordgubbscheesecake att njuta av i sommar. Ur boken ”Cheesecakes och kladdkakor”, Semic förlag.

Jordgubbscheesecake – underbart gott.

Ingredienser

Botten

200 g
digistivekex
75 g
Smör

Fyllning

250 g
Jordgubbar
2 dl
strösocker
vispgrädde
150 g
Mascarpone
400 g
Cream Cheese

Garnering

10
jordgubbe
1 tsk
Pressad citronsaft
3 msk
strösocker
myntablad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Dela jordgubbarna. Lägg dem i en bunke. Blanda med citronsaft och strösockret. Låt stå och safta sig i rumstemperatur ca 1 timme.
2
Bryt kexen i mindre bitar och lägg dem i en matberedare monterad med kniv och mixa till smulor. Tillsätt smöret och mixa ihop. Tryck ut blandningen i en pajform, ca 20 cm i diameter. Ställ i frysen ca 10 minuter.
3
Sätt in formen på ett galler i nedre delen av ugnen och grädda ca 10 minuter. Låt kallna.
4
Mosa ihop jordgubbar och socker slarvigt. Vispa grädden i en bunke. Vispa mascarpone och cream cheese krämigt i en stor bunke. Tillsätt jordgubbsmoset och vispa ihop. Vänd ner grädden och blanda försiktigt. Häll smeten i springformen. Täck med plastfilm och ställ i frysen över natten.
5
Dela jordgubbarna. Lägg dem i en bunke. Blanda med citronsaft och strösockret. Låt stå och safta sig i rumstemperatur ca 1 timme.
6
Rumstemperera cheesecaken 30–40 minuter före servering. Garnera med jordgubbarna och myntan.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Cheesecake med digestivekex och färskost

  2. Lättfryst passionsfruktscheesecake

  3. Blåbärskladdkaka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Cheesecakes
    4. Amerikansk mat
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!