Koreansk taco med het grillsås

Av Godare

Vad tycker du?

Koreansk taco med het grillsås

(3)

En het och smakrik grillsås sätter sprätt på fredagstacosen i vegotappning. Asiatiska och rökiga smaker kombineras till det ultimata middagen. Recept ur Mattias Kristianssons kokbok ”BBQ vegan”.

Koreansk BBQ-taco.

Ingredienser

Koreansk grillsås

1 dl
gochujang
0.5 dl
Ketchup
0.5 dl
Sojasås
2 msk
agavesirap
1 msk
Vitvinsvinäger
2
vitlöksklyftor
Salt och peppar
400 g
vegokött, t ex sojabitar eller tofu

Till servering

4
tortillabröd
2
Salladslökar
1 msk
Sesamfrön
limeklyftor
guacamole
picklad rödlök

Gör så här

1
Koreansk grillsås: Blanda ihop gochujang, ketchup, sojasås, agavesirap, vitvinsvinäger, pressade vitlöksklyftor, salt och peppar i en skål. Vänd ner vegokött eller tofu i såsen och låt marinera i minst 30 minuter, helst längre.
2
Trä upp vegokött eller tofu på grillspett och grilla tills de får fin färg.
3
Lyft över på en tallrik och ringla över resterande grillsås.
4
Värm tortillabröden. Strimla salladslökarna.
5
Fyll tortillabröden med det grillade vegoköttet och toppa med strimlade salladslökar, guacamole, syrad rödlök och sesamfrön. Servera med limeklyftor.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Bibimbap – en riktig smakupplevelse

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Veganska recept
    3. Grillat
    4. Vegetariskt
    5. Tacos
decoration divider

Veganska recept

Visa alla

Röd linscurry med kokos

Exotisk passionsglass

Spännande nyheter på veganhyllan

Majs i kokosmjölk från Tanzania