Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Ajvarpasta med zucchini, halloumi och kaprisbär

En vardagsrätt som är både billig och tillagas på en kvart, samt passar perfekt i matlådan, måste ju vara en vinnare.

Receptet är lånat ur boken ”Grönare middagar”, av Johanna Andersson och Caroline Wilbois.

Pasta som du lagar på en kvart, både billig och perfekt i matlådan.

Ingredienser

4 portionerPasta
1 zucchini
200 ggrillost, eller halloumi
350 gAjvar relish
100 gfärskost, t ex Philadelphia
1 dlkapris

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Dela zucchini och ost i mindre bitar.
3
Häll ajvaren i en gryta. Skaka ur burken med 0,5 dl vatten, häll i grytan och låt koka upp. Rör ner färskost, zucchini och ost och låt koka cirka 3 minuter.
4
Blanda pastan med ajvarsåsen. Toppa med kaprisbären och servera.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Skafferichili med kanel och jalapeno

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Vegetariskt

Matsmarta onsdag

Visa alla
(1)

Melonkulor med wasabi och sesam

(2)

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

(1)

Mumsig och mättande wrap med bönor

(19)

Ljuvlig lättlagad linssoppa