Falafelvåfflor – gott och enkelt
Falafelvåfflor – kul och enkel variant på våfflor. Gör en smet av bland annat kikärtor, lök, spiskummin och koriander och servera med tahinidressing och tomater. Recept ur Mattias Kristianssons kokbok ”Vego snabbt och enkelt”.
Ingredienser
Ingredienser
6 dl
kikärter
1.5
Lök, gula, skalade och finhackade
3
vitlöksklyftor, finhackade
3 msk
persilja, finhackad
0.75 dl
Vetemjöl
1.5 tsk
Spiskummin, mald
1.5 tsk
paprikapulver
0.5 tsk
Koriander, mald
1 tsk
Salt
svartpeppar
Tahinisås
1 dl
tahini
0.5 dl
Vatten
0.5 cl
citron, pressad saft
1
vitlöksklyfta, liten, riven
Salt
Till servering
naturell yoghurt
cocktailtomater
lite hackad färsk persilja
Gör så här
1
Blanda ihop samtliga ingredienser till tahinisåsen.
2
Skölj kikärterna och låt rinna av. Häll ner i en matberedare och mixa fint. Skrapa ner i en skål.
3
Häll ner resterande ingredienser och blanda väl.
4
Pressa ut falafelsmet i järnet och stäng igen. Låt grädda i några minuter tills våfflan har fått fint med färg. Fortsätt tills smeten är slut.
5
Servera våfflorna med tahinisås, yoghurt, tomater och persilja.