Skafferichili med kanel och jalapeno

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Skafferichili med kanel och jalapeno

Den här värmande chilin är ett perfekt kvällsmål när man vill svänga ihop något lite snabbt. Det mesta brukar dessutom finnas i skafferiet. Smakrikt och gott med kanel. spiskummin och rökt paprikapulver.

Receptet är lånat ur boken ”Grönare middagar”, av Johanna Andersson och Caroline Wilbois.

Snabbt och värmande gott. Chili som är ett perfekt kvällsmål.

Ingredienser

2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 mskTomatpuré
1 mskSpiskummin, malen
0,5 mskrökt paprikapulver
1 tskKanel, malen
0,5 tskChiliflakes
350 gAjvar relish
400 gkörsbärstomater, konserverade
3 dlkokta kidneybönor, sköljda
3 dlstora vita bönor på burk, sköljda
380 gmajs
1 dljalapeño, skivad
Rapsolja
Salt

Serveringsförslag

nachos
tortillabröd, eller surdegsbröd
matlagningsyoghurt

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök.
2
Hetta upp olja i en kastrull och stek lök och vitlök tills löken är glansig utan att få färg.
3
Tillsätt tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, kanel och chiliflakes (eller skivad chili) och låt fräsa med löken i ett par minuter.
4
Häll på ajvar och tomater. Skaka ur förpackningarna med 0,5 dl vatten var, häll i kastrullen och låt koka under lock cirka 5 minuter.
5
Tillsätt bönor och majs och smaka av med salt. Låt allt bli varmt.
6
Servera chilin toppad med jalapeño. Ät med nachochips, tortillabröd eller ett surdegsbröd. Har du en klick matyoghurt, så toppa med den.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (0)

    Chili sin carne – Tareqs kryddiga böngryta

  2. (64)

    Detaljen som tar tacon till ny nivå – ”jättegott”

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt

Vegetariskt

Visa alla
(1)

Grillad ananas

(1)

Auberginerullar med keso

(1)

Tacosallad med pasta

(1)

Rödbetspasta