Kyckling i sötsur sås
Prova wok-klassikern kyckling i sötsur sås! Strö gärna över rostade sesamfrön, knaperstekt vitlök eller hackad koriander vid servering. Här har vi använt squash, morötter, salladslök och vattenkastanjer men det går bra att byta mot dina favoriter.
Ingredienser
- 600 gKycklingfilé, eller kycklinglårfilé
- 2 mskSoja
- 1 mskmajsstärkelse
- 0,25 tskBakpulver, kan utelämnas
- 1 tskolja, kan utelämnas
- 3 vitlöksklyftor
- 1 mskingefära, finriven eller finhackad
- 1 röd chili
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 Lök
- 0,25 ananas
- 150 gsockerärter
- Olja, neutral, till stekning
- ris, kokt, till servering
Sås
- 0,75 dlKetchup
- 0,5 dlVinäger 7 %
- 3 mskSocker
- 0,5 dlananasjuice
- 0,5 dlKycklingfond, utspädd, eller vatten
- Soja
- 1 mskmajsstärkelse