Kyckling i sötsur sås
Prova wok-klassikern kyckling i sötsur sås! Strö gärna över rostade sesamfrön, knaperstekt vitlök eller hackad koriander vid servering. Här har vi använt squash, morötter, salladslök och vattenkastanjer men det går bra att byta mot dina favoriter.
Ingredienser
- 600 gKycklingfilé, eller kycklinglårfilé
- 2 mskSoja
- 1 mskmajsstärkelse
- 0,25 tskBakpulver, kan utelämnas
- 1 tskolja, kan utelämnas
- 3 vitlöksklyftor
- 1 mskingefära, finriven eller finhackad
- 1 röd chili
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 1 Lök
- 0,25 ananas
- 150 gsockerärter
- Olja, neutral, till stekning
- ris, kokt, till servering
Sås
- 0,75 dlKetchup
- 0,5 dlVinäger 7 %
- 3 mskSocker
- 0,5 dlananasjuice
- 0,5 dlKycklingfond, utspädd, eller vatten
- Soja
- 1 mskmajsstärkelse
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.