Kyckling i sötsur sås

Av Lise Finckenhagen

(11)

Vad tycker du?

Kyckling i sötsur sås

Prova wok-klassikern kyckling i sötsur sås! Strö gärna över rostade sesamfrön, knaperstekt vitlök eller hackad koriander vid servering. Här har vi använt squash, morötter, salladslök och vattenkastanjer men det går bra att byta mot dina favoriter.

Kyckling i sötsur sås
Kyckling i sötsur sås

Ingredienser

  • 600 gKycklingfilé, eller kycklinglårfilé
  • 2 mskSoja
  • 1 mskmajsstärkelse
  • 0,25 tskBakpulver, kan utelämnas
  • 1 tskolja, kan utelämnas
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 mskingefära, finriven eller finhackad
  • 1 röd chili
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 Lök
  • 0,25 ananas
  • 150 gsockerärter
  • Olja, neutral, till stekning
  • ris, kokt, till servering

Sås

  • 0,75 dlKetchup
  • 0,5 dlVinäger 7 %
  • 3 mskSocker
  • 0,5 dlananasjuice
  • 0,5 dlKycklingfond, utspädd, eller vatten
  • Soja
  • 1 mskmajsstärkelse

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kyckling i sötsur sås