Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Glöggdrink – festligt och bubbligt

Av Sofia Henriksson

(7)

Vad tycker du?

Glöggdrink – festligt och bubbligt

Festligt till jul! Ett glas glubbel är mer svalkande att dricka när det serveras snittar och kakor. Jag väljer en bubblig glöggdrink med lingon framför en varm kopp glögg med mandel och russin alla dagar i veckan, säger matkreatören Sofia Henriksson.

Glögg-spritz är uppfriskande på julbordet. Gott till smörstekt toast med laxmousse.
Glögg-spritz är uppfriskande på julbordet. Gott till smörstekt toast med laxmousse.

Ingredienser

4 clglögg, vit eller röd
6 clcava, eller prosecco
2 clbubbelvatten
1 mskLingon

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Glöggdrink – festligt och bubbligt

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 34 recept