Rödbetssallad

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Rödbetssallad

Rödbetssallad med äpple – den här är en rödbetssallad som är god till det mesta på julbordet. Tack vare äpplena blir den väldigt fräsch och en kontrast till julskinkan och köttbullarna.

Rödbetssallad är ett måste på julbordet.

Ingredienser

700 grödbetor, färska
2 äpplen
2 kokta potatisar, kalla
1 Gul lök
1 dlättiksgurka, hackad

Sås

1 dlgräddfil
2 mskSkånsk senap, grov
Salt
nymald svartpeppar

Gör så här

1
Borsta rödbetorna rena, behåll rotspets och en del av blasten så behåller de färgen bättre. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Spola dem sedan i kallt vatten och tryck samtidigt av skalet. Låt dem kallna.
2
Skär rödbetorna i små tärningar. Det ska vara ungefär lika mycket kokta, tärnade rödbetor som de övriga grönsakerna tillsammans.
3
Skär äpplet, potatisen och löken i små tärningar. Blanda alla ingredienser i en bunke.
4
Rör ihop gräddfil och senap och smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med de hackade grönsakerna, det ska bara vara så mycket att salladen precis håller ihop. Låt smakerna mogna i kylen, gärna över natten.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (8)

    Så kokar du julskinkan saftig

  2. (10)

    Hemgjord rödkål - snabbt och lätt

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
    3. Jul

Tillbehör

Visa alla
(0)

Apelsinsallad

(1)

Honungsrostade nötter

(0)

Hjärtsallad med ceasardressing och bacon

(1)

Grillad ananas