Chiapudding med gröna vindruvor
Chiapudding med gröna vindruvor – fräscht, nyttigt och gott. Kardemumman gör det där lilla extra och passar perfekt till de söta druvorna. Om du vill få ut det mesta av fröna kan du mixa dem med stavmixer innan du tillsätter vatten, då tar kroppen upp mer näring.
Ingredienser
Ingredienser
3 msk
Chiafrön
60 g
Vindruvor, ca 1 dl
1.5 dl
Vatten
0.5 krm
Kardemumma
1 krm
vaniljpulver
1 msk
mörk rom, om man vill göra detta till en finare dessert
Gör så här
1
Skölj vindruvorna och mixa dem till en puré.
2
Mät upp chiafrön och blanda i vindruvor, vatten, kardemumma och vaniljpulver.
3
Rör runt noga och vänta sedan i två minuter. Rör om igen och låt sedan stå i kylskåp att dra i minst 2 timmar eller gärna över natten.
4
Servera.