Massamancurry med rotfrukter och blomkål
I den här varianten av massamancurry med blomkål är jordnötssmör den hemliga ingrediensen, som gör grytan extra fyllig. Den kräver ingen större insats men blir otroligt värmande och god.
Recept från ”Vegansk streetfood” av Lamyai Vozzi och Aidah Samphani.
Ingredienser
Ingredienser
600 g
Potatis
200 g
sötpotatis
400 g
Blomkål
3
shalottenlök
1
paprika
1
spansk chili
4 msk
neutral olja
6 msk
röd currypasta, färdig eller egengjord
1
kanelstång
1 tsk
Spiskummin
0.5 tsk
Kardemumma
8 dl
Kokosmjölk
2 tsk
himalayasalt
2 msk
kokossocker
2 msk
jordnötsmör
Topping
Jordnötter rostade
Salladslök
Kokosmjölk, valfritt
Gör så här
1
Skala potatis och sötpotatis och skär i bitar. Dela blomkålen i mindre buketter och skala och halvera schalottenlöken. Skär paprikan i bitar och chilin i skivor på snedden.
2
Hetta upp oljan i en panna och fräs currypasta, kanelstång, spiskummin och kardemumma. Se till så att kryddorna inte bränns. När det börjar dofta tillsätter du kokosmjölk, salt, kokossocker och jordnötssmör. Rör om och lägg sedan i potatis, sötpotatis, blomkål och schalottenlök. Sänk värmen och låt puttra tills potatis och sötpotatis är mjuka.
3
Lägg i paprikan och chilin mot slutet. Toppa med rostade jordnötter, salladslök och om du vill en extra skvätt kokosmjölk. Servera gärna med ris.