Dovhjortstartar med rödbetor

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Dovhjortstartar med rödbetor

Här kan du använda puts och småbitar från allt klövvilt – utom vildsvin. Och hacka köttet med kniv, konsistensen blir mycket bättre än om du maler i kvarn.

Rödbetan både bidrar med smak och drygar ut köttet.

Recept av Årets kock 2021, Gustav Leonhardt.

Rödbetan drygar ut köttet – dovhjortstartar.
Rödbetan drygar ut köttet – dovhjortstartar.

Ingredienser

  • 200 gdovhjort
  • 200 gRödbeta
  • 50 gSmör
  • 1,5 mskneutral olja
  • 20 ghavgusost, eller annan lagrad ost
  • 4 äggulor
  • 1 Schalottenlök
  • spiskummin
  • grönpeppar, mortlad/mald
  • Salt

1-2-3-lag

  • 0,5 dlättika, 12 %
  • 1 dlSocker
  • 1,5 dlVatten

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Dovhjortstartar med rödbetor