Clotted cream till afternoon tea

Av Godare

Vad tycker du?

Clotted cream till afternoon tea

(9)

Clotted cream kommer ursprungligen från England och är en tjockare grädde. Det är enkelt att göra själv men kräver lite framförhållning eftersom den ska stå i kylen minst 12 timmar. Servera med scones och sylt för en klassisk afternoon tea.

Afternoon tea – mysigt och gott

Ingredienser

Ingredienser

vispgrädde

Gör så här

1
Häll grädden i en skål och ställ den i en kastrull med sjudande vatten. Låt det sjuda utan lock i 1,5 timme. Se till att grädden inte börjar koka
2
Ta upp skålen och låt grädden svalna. Ställ in i kylen minst 12 tim.
3
Lyft försiktigt upp den gräddiga ytan med en sked. Rör om så den blir luftig och slät.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så gör du perfekta scones

  2. Lemon curd – ljuvligt len citronkräm

  3. Gurksandwich – engelsk klassiker

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!