Palak paneer med halloumi
Palak paneer är en god indisk rätt med spenat och osten paneer. I det här receptet har vi dock använt halloumi istället för paneer, det brukar vara lättare att få tag på i mataffären. En smarrig vegetarisk middag med mycket smak.
Ingredienser
Ingredienser
600 g
Spenat, färska
1
Gul lök
2
vitlöksklyfta
8
cocktailtomat
2 msk
Ingefära, riven
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Garam masala
1 tsk
Gurkmeja
1 tsk
Chiliflakes, valfritt
vispgrädde, eller kokosgrädde
1
grönsaksbuljongtärning
400 g
halloumi
Salt och peppar
olja
Till servering
4 portioner
basmatiris
Matlagningsyoghurt
Mango chutney
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2
Hacka lök, vitlök. Skala och riv ingefära. Skär halloumin i bitar och halvera tomaterna.
3
Fräs löken i olja. Tillsätt kryddorna och ingefäran och låt steka ett par minuter. Tillsätt därefter tomatpurén och låt steka ytterligare någon minut.
4
Tillsätt grädde, grönsaksbuljong och spenat och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
5
Stek halloumin hastigt i olja i en het stekpanna så att den precis får färg.
6
Lägg i halloumiosten, tomaterna och spenaten i såsen tills allt är varmt och spenaten sloknat något.
7
Servera med ris, mango chutney och yoghurt.