Palak paneer med halloumi

Av Godare

(91)

Vad tycker du?

Palak paneer med halloumi

Palak paneer är en god indisk rätt med spenat och osten paneer. I det här receptet har vi dock använt halloumi istället för paneer, det brukar vara lättare att få tag på i mataffären. En smarrig vegetarisk middag med mycket smak.

Palak paneer med halloumi.
Palak paneer med halloumi.

Ingredienser

600 gSpenat, färska
1 Gul lök
2 vitlöksklyfta
8 cocktailtomat
2 mskIngefära, riven
2 mskTomatpuré
1 mskGaram masala
1 tskGurkmeja
1 tskChiliflakes, valfritt
vispgrädde, eller kokosgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
400 ghalloumi
Salt och peppar
olja

Till servering

4 portionerbasmatiris
Matlagningsyoghurt
Mango chutney

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2
Hacka lök, vitlök. Skala och riv ingefära. Skär halloumin i bitar och halvera tomaterna.
3
Fräs löken i olja. Tillsätt kryddorna och ingefäran och låt steka ett par minuter. Tillsätt därefter tomatpurén och låt steka ytterligare någon minut.
4
Tillsätt grädde, grönsaksbuljong och spenat och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
5
Stek halloumin hastigt i olja i en het stekpanna så att den precis får färg.
6
Lägg i halloumiosten, tomaterna och spenaten i såsen tills allt är varmt och spenaten sloknat något.
7
Servera med ris, mango chutney och yoghurt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Palak paneer med halloumi