Palak paneer med halloumi

Av Godare

Vad tycker du?

Palak paneer med halloumi

(91)

Palak paneer är en god indisk rätt med spenat och osten paneer. I det här receptet har vi dock använt halloumi istället för paneer, det brukar vara lättare att få tag på i mataffären. En smarrig vegetarisk middag med mycket smak.

Palak paneer med halloumi.

Ingredienser

Ingredienser

600 g
Spenat, färska
1
Gul lök
2
vitlöksklyfta
8
cocktailtomat
2 msk
Ingefära, riven
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Garam masala
1 tsk
Gurkmeja
1 tsk
Chiliflakes, valfritt
vispgrädde, eller kokosgrädde
1
grönsaksbuljongtärning
400 g
halloumi
Salt och peppar
olja

Till servering

4 portioner
basmatiris
Matlagningsyoghurt
Mango chutney

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2
Hacka lök, vitlök. Skala och riv ingefära. Skär halloumin i bitar och halvera tomaterna.
3
Fräs löken i olja. Tillsätt kryddorna och ingefäran och låt steka ett par minuter. Tillsätt därefter tomatpurén och låt steka ytterligare någon minut.
4
Tillsätt grädde, grönsaksbuljong och spenat och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
5
Stek halloumin hastigt i olja i en het stekpanna så att den precis får färg.
6
Lägg i halloumiosten, tomaterna och spenaten i såsen tills allt är varmt och spenaten sloknat något.
7
Servera med ris, mango chutney och yoghurt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Naanbröd – så bakar du de goda bröden

  2. Friterad halloumiburgare med cole slaw

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Asiatisk mat
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika