Potatisvåfflor med lax, guacamole och rucola

Av Godare

Vad tycker du?

Potatisvåfflor med lax, guacamole och rucola

(17)

Potatisvåfflor med lax, guacamole och rucola. Frukost, brunch, lunch eller middag – riv ner några kokta, kalla potatisar i våffelsmeten och grädda som vanligt i ett våffeljärn. Här är en matigt och god röra med lax, crème fraiche och finhackad rödlök.

Potatisvåfflor är perfekt som helglunch.

Ingredienser

Ingredienser

75 g
smör
250 g
Potatis
3.5 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
2 krm
Salt
3.5 dl
standardmjölk

Topping

8 skivor
rökt lax
2 nävar
rucola
2 dl
guacamole, se recept nedan
1
Lime, i klyftor

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna något.
2
Skala och finriv potatisen.
3
Häll mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa till en slät smet. Blanda i den rivna potatisen och det smälta smöret.
4
Hetta upp våffeljärnet. Grädda våfflorna och lägg dem på ett galler så det håller sig frasiga fram till servering.
5
Servera våfflorna toppade med guacamole, rökt lax , rucola och lime.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Frasvåfflor – så blir de helt perfekta

  2. Våfflor med brynt smör

  3. Bästa receptet på guacamole

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Våfflor
decoration divider

Våfflor

Visa alla

Frasiga nudelvåfflor

Kockens bästa recept med hjortron

Frasvåfflor – så blir de helt perfekta

Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde