Potatisvåfflor med lax, guacamole och rucola
Potatisvåfflor med lax, guacamole och rucola. Frukost, brunch, lunch eller middag – riv ner några kokta, kalla potatisar i våffelsmeten och grädda som vanligt i ett våffeljärn. Här är en matigt och god röra med lax, crème fraiche och finhackad rödlök.
Ingredienser
Ingredienser
75 g
smör
250 g
Potatis
3.5 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
2 krm
Salt
3.5 dl
standardmjölk
Topping
8 skivor
rökt lax
2 nävar
rucola
2 dl
guacamole, se recept nedan
1
Lime, i klyftor
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna något.
2
Skala och finriv potatisen.
3
Häll mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa till en slät smet. Blanda i den rivna potatisen och det smälta smöret.
4
Hetta upp våffeljärnet. Grädda våfflorna och lägg dem på ett galler så det håller sig frasiga fram till servering.
5
Servera våfflorna toppade med guacamole, rökt lax , rucola och lime.